Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Melinda Wrede och Mogge Sseruwagi leder nya ZTV

Publicerad: 5 Februari 2008, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Efter att ha legat i dvala vill nu ZTV ta upp kampen med MTV, The Voice och TV400. Med ny tablå och nya programledare ska kanalen tillbaka till fornstora dagar.


Det fanns en tid då "programledare på ZTV" var bland det creddigaste man kunde vara. Det var då Peter Siepen satt på tronen i Estrad, Kristian Luuk analyserade samtidsfenomen i Knesset, tillsammans med Henrik Schyffert och Alice Bah. Det var då ZTV upptäckte Tommygänget på Skitiga duken med de okända medlemmarna Felix Herngren, Fredrik Lindström och Pontus Djanaieff. Det var då Johan Wiman och Musse Hasselwall debuterade i rutan.

Men i maj 2006 flyttades det mesta av formaten till TV6, som samtidigt tog över ZTVs plats kabeltevenätens basutbud. ZTV somnade in. Nu vill dock ZTV återta positionen som 12-24-åringarnas favorit.

- Vi vill bygga en dynamisk underhållningsplattform, både på tv och webben. Vi vill fortfarande vara en plantskola och sticka ut med det lite galna och vågade. Det behöver inte alltid vara så fint och inramat, säger ZTVs kanalchef Kristian Ekenbark.

Kanalen har för närvarande nostalgiveckor, då de visar gamla program från storhetstiden. Sedan blir det ny tablåer och nya ansikten. Den första formatet att lanseras är ZTV Presenterar, som visas måndag till torsdagar klockan 22. Programledare är Mogge Sseruwagi, Melinda Wrede och Hanna Fridén. De första två veckorna ska de gästas av kanalens gamla profiler som Peter Siepen.

- Det är som en variant på Knesset och Wimans, med allt ifrån intressanta diskussioner med gäster till galna upptåg, säger Kristian Ekenbark.

Från att ha 100 procent musik ska ZTV nu ha 50 procent musik, 25 procent egenproduktioner och 25 procent inköpt material. Allt ska dessutom ut på webben.

ZTV har sammanlagt sex stora egenproduktioner planerade, producerade tillsammans med Acne Film och La Vida Locash.

På tablån i vår finns program som Sexuellt ("Ett kåtare vetenskapens värld"), Party-tv och Uppladdat - galningarna bakom You-tube klippen, finns dom?

I samband med relanseringen ska kampanjer rulla ut i MTGs egna kanaler i februari och mars.

- Vi ska även synas på olika events och göra gerilla- och viruskampanjer. Förra veckan delade vi ut ett så kallat nostalgipris till Peter Siepen på Nöjesguidens gala Stockholmspriset, säger Kristian.

ZTV har dock inte gjort klart alla avtal och vill inte berätta vilka konsulter som används.

ZTVs penetration var i december 2007 26 procent. Samma siffror för MTV och The Voice var 69 och 26 procent. Både ZTV och The Voices genomsnittsrating är fortfarande marginell, en bra bit under 1 procent, enligt MMS.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.