Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mejlet som avslöjade Metronome-härvan

Publicerad: 20 April 2007, 09:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Här är det interna e-mejl som blottlade den omfattande förskingringen på Metronome. En utredning tillsattes på Schibsted - och fyra tidigare chefer misstänks nu för omfattande förskingring.


Dagens media kan i dag avslöja ytterligare detaljer ur Schibsteds interna utredning kring de misstänkta bedrägerierna på Metronome.

Den 20 januari i år skickades ett e-mejl internt på företaget. Det blev startskottet för en mycket omfattande utredning - som lett fram till att Tobias Bringholm, Ingemar Ohlsson, Peter Ahlberg och Lars Sundén nu misstänkt för allvarlig ekonomisk brottslighet.

I mejlet skrev en medarbetare, med anledning av att Ingemar Ohlsson skulle sluta, och hans avgångsvederlag trädde i kraft:

"Hej, översänder här sammanställningen av Ingemars lön- ochförsäkringskostnader för åren 2002-2005. Siffrorna är lite ungefärliga men skillnaden är i sådana fall marginell, i"runda slängar" ligger han på 2500´/år - förmodligen är siffran den samma för år 2000 och 2001. Till detta tillkommer lite resor och bilomkostnader och en del annat.

De kostnader som ligger på 2002, är en gammal anteckning som jag hittade - det är inte officiellt, så att säga… och absolut inget som jag vet om. (gissningsvis är det hans gigantiska musikanläggning i huset)"

Mejlskrivar avslöjar också att det "förmodligen finns ett stort antal liknande fakturor som han har plockat lön genom".

Det avslöjande mejlet avslutas:

"Det finns ingen officiell förteckning utan bara nåt som Ingemar själv borde ha - och möjligen Lasse eller Tobias Bringholm. Frågan är om styrelsen begär att du ska börja "rota" i detta?

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.