Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Mejlet om Semestersvenskar är förfalskat"

Publicerad: 16 Januari 2009, 07:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Enligt uppgifter i branschpress är det akut brist på deltagare i TV4:s nya program Semestersvenskar. Produktionsbolaget Meter tillbakavisar uppgifterna. "Mejlet som de har tagit del av har förändrats, det kommer inte från oss", säger Nicke Johansson, informationsansvarig på Meter.


TV4:s format Semestersvenskar är i kris, skriver Bonniers reklamtidning Resumé, och hänvisar till ett mejl som enligt tidningen gått ut från produktionsbolaget Meter.

"Söker omedelbart familjer, par, kompisgäng etc som har möjlighet att sätta sig på ett plan till Thailand redan på lördag eller nästkommande lördag och semestra en vecka med flyg och hotell betalt mot att ett filmteam kommer att följa dem och dokumentera delar av resan", står det i mejlet, enligt Resumé.

"Programmet går i TV4 och heter Semestersvenskar tror jag (jag har blivit inkastad i detta projekt i panik som ni hör), hade premiär igår kväll och dokumenterar svenskar på semester", fortsätter mejlet, enligt Resumé.

Men enligt Meters informationsansvarige Nicke Johansson har mejlet förfalskats.

- Någon som skickat mejlet vidare har pillat i innehållet. Jag har tittat på originalmejlet och det ser inte ut så. Ord har förändrats och lagts till. Hela passagen med att projekteldaren har kastats in i panik stämmer inte överens med originalet, säger han.

Han förnekar samtidigt att det skulle röra sig om en kris.

- Det här är en serie med hög aktualitet, de sitter nere i Thailand och skickar halvfärdiga program till oss. Jag tror i att man i nästa avsnitt firar jul, så det är snabba puckar, säger han.

Meter letar efter personer både på plats och i Sverige, säger han.

- Det är väl bra att castingavdelningen gör sitt jobb, säger Nicke Johansson.

Premiären av Semestersvenskar sågs av 715.000 tittare, enligt MMS.

Ett par timmar efter artikelns publicering ringer Nicke Johansson tillbaka och säger att man spårat det manipulerade mejlet till en anställd som skickat det till några kompisar från sin privata mejladdress.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.