Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Megawards finalister

Publicerad: 12 Februari 2014, 13:46
Uppdaterad: 8 Januari 2016, 13:46

Finalisterna är Aftonbladet TV, Kvinnohat och Uppsala Nya Tidning.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVUNT

Tre av totalt 40 förslag har nominerats. Vinnaren avslöjas under Meg14 i Göteborg torsdagen den 6 mars.

I juryn sitter Anders Westgårdh från Welcom, Désirée Maurd från Forsman & Bodenfors, Gustaf Brusewitz från Google, Olle Lidbom från Oxys, Lena K Samuelsson från Schibsted Media Group, och Åsa Bernlo som är juryns ordförande tillika ansvarig för Meg.

Megaward instiftades 2012 och priset har skapats för att belysa och belöna en person eller organisation som med mod och innovationskraft åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse inom mediebranschen.

Så lyder nomineringarna:

Aftonbladet TV

"Aftonbladet TV är en föregångare och standardsättare för TV-formatet, som rört sig bortom de traditionella, linjära aktörerna och tagit kvällstidningsjournalistiken in i framtiden. Aftonbladet TV har valt ett publicistiskt fokus på innehåll snarare än plattform och nomineras till MegAward 2014 för en storskalig satsning med egen ambition, affärsmässighet och ett innehåll som andas allt som en kvällstidning bör göra."

Kvinnohat

"Med Instagramkontot Kvinnohat tas den feministiska frågan till en ny nivå och når en ny publik. På ett slående sätt visar Kvinnohat hur människor kan samlas kring och driva en fråga på enklast möjliga sätt och med maximal effekt. Kvinnohat nomineras till MegAward 2014 för att man på kort tid har blivit en stark röst och ett bevis på att vem som helst kan skapa sin egen mediekanal, om ämnet och utförandet är tillräckligt intressant och bra."

Uppsala Nya Tidning

"Upsala Nya Tidning skapar kulturjournalistik för vår tid genom att smart och interaktivt använda de digitala möjligheterna. Med hjälp av nya idéer och en ny syn på publikens delaktighet har Upsala Nya Tidning utvidgat kulturjournalistikens domäner och lyckats med konststycket att både förändra och gjuta nytt liv i utbudet. För detta nomineras Upsala Nya Tidnings satsning på kulturjournalistik till 2014 års MegAward."

Pär Ullrich


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVUNT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev