Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mega Publishing stänger av schlager och skrotar Kungligt

Publicerad: 15 Januari 2007, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Förlaget Mega Publishing slutar med utgivningen av Alla älskar Schlager. Den planerade tidningen om hovet, Kungligt, skrotas.


Tidningen drabbades under av ett stopp för distributionen av Tidsam efter två nummer, enligt förlagets vd Kenneth Engström. Chefredaktören Rickard Engfors slutade. Tanken var dock att tidningen skulle komma tillbaka och på dess sajt, Schlager.nu står att läsa om utgivningsplanen för Alla älskar Schlager. Tidningen ska ge ut hela ut sju nummer under 2007. Men i verkligheten har utgivningen redan upphört.

Kenneth Engström letar efter finansiärer som ska gå in och rädda utgivningen.

- Ja, det gör vi. Tidningen ska fungera året runt och det klarar vi inte nu. Ambitionerna är stora och idéerna finns. Det är tufft. Men vi kommer tillbaka. Nästa gång blir det mer plattform än magasin.

Förlagets andra idé, tidningen Kungligt, hamnar också i frysboxen.

- När Veckans Nu kom med sin tidning Royal, kände vi att vi inte kunde gå vidare med planerna för Kungligt, säger Kenneth Engström.

Chefredaktör för tidningen Kungligt skulle Roger Lundgren ha blivit. Han jobbar till vardags på pr-byrån Rita Plazer och skriver också en biografi om kungens mamma Sibylla. Boken ger Bonnier ut i höst.

- Det var bara en massa prat fram och tillbaka och jag blev helt enkelt less. Mega Publishing hade utgivningsbeviset så jag kände att ville lämna konstellationen. Men utan mig blir det ingen tidning, säger Roger Lundgren.

Han tror dock på idén att göra en tidning om hovet.

- Det finns ett jättestort intresse för kungafamiljen. Ska man göra det måste det vara på riktigt. Därför ligger jag lågt. Veckans Nus tidning Royal är ett jätteskämt med massor av felaktigheter, säger Roger Lundgren.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.