Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Medströms köper Vildmark

Publicerad: 6 Juni 2002, 13:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Medströmsförlagen har förvärvat utgivningsbeviset för nedlagda tidningen Vildmark. Vd Jens Stenseth pekar på möjligheterna att använda redaktionellt material från förlagets systertidningar i Norge


-Tidningen faller inom vårt intresseområde och våra norska ägare har ett helt gäng tidningar i den här sfären. Vad vi har gjort nu är att säkra namnet, säger Jens P Stenseth.

Medströmsförlagen ägs av Hjemmet Mortensen AS som kontrolleras till 50 procent vardera av Egmont och Orkla Media. I den norska gruppen ingår titlar som Jakt, Villmarksliv och Allt om Fiske.

Du ser möjligheter att samordna och översätta material till en svensk version?

-Ja, precis. Vi kommer att tillsätta en arbetsgrupp direkt efter sommaren, säger Jens P Stenseth.

Köpeskillingen för utgivningsbeviset vill Jens P Stenseth inte avslöja. Den tidigare ägaren, Daus Tryck & Media, bestämde sig under våren för att lägga ned Vildmark på grund av bristande lönsamhet. Tidningen kom ut med 6 nummer per år och var helt frilansproducerad.

Medströmsförlagen omsätter cirka 240 miljoner kronor och har 110 anställda. I förlaget ingår titlar som Classic Motor, PC Hemma och Motorbörsen.

Henrik Kindwall

henrikk@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.