Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Medströms köper finskt förlag

Publicerad: 2 April 2002, 08:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Medströmsförlagen köper finska förlaget Dominova Oy. Förlaget ger ut börstidningarna Venepörssi, Motopörssi och Moottoripörssi.


- Förlaget sitter som en smäck i vår verksamhet. I och med att vi finns i Norge och Sverige var det inte så svårt att tänka sig att Finland är av intresse för oss, säger Jens P Stenseth.

Köpet innebär inga större förändringar på den svenska marknaden.

- Inte mer än att vi kan föra över en del av kompetensen från Annonsförlaget till Dominova. Vi ska också ha ett utbyte av annonser i börstidningarna.

Det är inte aktuellt att starta svenska magasin på finska marknaden. Inte heller står Danmark på tur för expansion.

- Danmark är lite annorlunda än Sverige, Norge och Finland. De har inte samma kultur vad gäller eftertext som vi har, säger Jens P Stenseth.

Affären är klar. Köpesumman är hemlig men är baserad på Dominovas utveckling de kommande tre åren. Medströmsförlagen övertar Dominovas personal och Kari Lallukka, som varit chef i Dominova Oy, blir vd i det nybildade finska bolaget som kommer att överta bolagsnamnet Dominova Oy.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.