Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Vilken arbetsseger!

Publicerad: 17 Oktober 2012, 08:42


Det blev oavgjort i Berlin men kändes som en vinst. Och tidningarna slog om från nattsvart katastrof till storslagna hyllningar. Vilket gjordes med den äran

När klockan var runt halv elva i går kväll torkade landets sportredaktioner svetten ur panna och kavlade upp ärmarna. Nu skulle de visa att de höll samma klass som landslaget.

På en halvtimme gick landslaget från att vara det mest utbuade och nerskrivna någonsin (om inte så var det inte långt därifrån i alla fall) till att vara givna kandidater till allt vad bragdguld heter.

Det går inte annat än att vara imponerad över dagens sportbilagor med texter och bilder som förflyttar alla läsare till Berlins Olympiastadion.

Ibland önskar jag att läsarna kunde vara med när tidningarna på några minuter skissar det nya upplägget. Hur det aktiva redaktörskapet får det att se så enkelt, elegant och självklart ut i den färdiga tidningen.

Om jag ska kora en vinnare när det gäller utgörningen blir det Aftonbladet. Ett klassiskt grepp att även använda sistasidan är aldrig fel i sådana här lägen. Dock med minus för rubriken VAD F4N HÄNDE? Hade varit bättre att strunta i den svårbegripligheten och förklara vem Gary Lineker är istället. Men bilden på den studsande statsministern kanske uppväger det.

Det finns kanske också anledning att skänka en tanke till Jan Majlard och övriga på Svenskans sport en dag som denna. Hur ska de känna sig någon gång efter årsskiftet när byråmaterial fyller deras sidor. Och minst lika stor fråga är hur ska Svenskans läsare ta det?

PS. För alla som vill se målen en gång till, eller som jag inte har kanalen där matchen sändes, kan göra det här. Och kanske njuta lite av den uppgivna tyska kommentatorn DS.

PS2. Bästa rubriken gjorde nog The Sun, ”Dont mention the four to the Germans”…DS2.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.