Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Veckans viktigaste

Publicerad: 28 Januari 2011, 09:41


Veckans viktigaste nyheter på och från Medievärlden.

Regeringen föreslår förbud mot foto

Regeringen föreslår att det ska bli olagligt att fotografera människor i privata situationer, och att fotografera närgånget på allmän plats. Enligt TU:s jurist Per Hultengård och PFK:s ordförande Mia Karlsvärd slår det hårt mot bildjournalistiken. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har bloggat om lagen. Mårten Schultz, skriver i ett inlägg på Medievärlden, att rätten att få vara ifred går före yttrandefriheten

Snart slut med CMYK
En ny standard för annonshantering ska tas fram. De trycktekniska frågorna ska flyttas över till tryckerierna bland annat genom att man inför ett RGB-flöde för såväl annonser som redaktionellt material. Äntligen menar Stampens IT-strateg Per-Arne Fernsund.

Några guldkorn från Dagsvara
Sydsvenskan fick problem när försäljningen tog fart på webb-tv. Nu är det snart slut på utrymmet för i år. The Sun valde den enkla vägen när man tog fram sin Ipad-upplaga på åtta veckor. Det gäller att se till att gamla mönster inte följer med när man gör en ny organisation varnade Sarah Schantin William för. DN:s Nils Öhman berättade att 26 000 laddat ner tidningens Ipad-app men att det finns mycket kvar att göra när det gäller funktioner bland annat.

Herenco satsar digitalt och på papper
Samma vecka som Jnytt kommer ut som papperstidning inleder Herencoägda Hallpressen en digital satsning under ledning av en av Jnytts grundare. Idag blev det också offentligt vem som blir ny vd på Jönköpings-Posten.

HD tar upp namnpublicering
Högsta Domstolen tar upp Norra Skånes namnpublicering av en före detta nationaldemokrat. I hovrätten dömdes chefredaktören Mimmi Karlsson-Bernfalk att betala skadestånd, men båda parter överklagade domen. Hon är för övrigt tillbaka som chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Skåne, en åtgärd Skånska Dagbladet gör för att säkra presstödet.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.