Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Var det antirojalister som gjorde ettorna?

Publicerad: 18 augusti 2011, 10:57


Ämnen i artikeln:

DN

Hur har de vinklat den kungliga babyglädjen? Yrkesskadad som jag är var det vad jag funderade på innan postlådan vittjades i morse på morgontidningen. Och skrattade sedan högt när jag såg DN:s etta.

”Skräpet är kvar.

Kan det vara något annat än en tydlig positionering av en antirojalistisk redaktör?

Puffen innehåller också nödtorftigt dolda budskap. Den handlar om den nya soplagen. Som är en besvikelse.

Ingen annan morgontidning ger dock den kungliga nedkomsten speciellt mycket utrymme på ettan. De flesta har bara en liten puff i topp, botten, eller i sidospalt.

Ett undantag är s-märkta Värmlands Folkblad som helt ignorerar händelsen på första sidan. Men när man vänder blad så har chefredaktör Peter Franke ett ledarstick där han gratulerar de blivande föräldrarna.  Fast han avslutar med en förhoppning om att ättelägget aldrig behöver ärva uppgiften som statschef. Den andra värmlandstidningen, NWT, hade prioriterat puffen om en stor abborre före Victorias graviditet.

Expressen vann striden om vilken kvällstidning som gjorde flest sidor på babybeskedet. 20 mot 18 för Aftonbladet. Men kanske inte kampen om bästa ettarubrik. Mamma Mia, det är sant går nog inte till presshistorien.

Mikael Marklund

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News