Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Två veckor med förhandsmoderering

Publicerad: 14 januari 2013, 12:57


Den första helgen med förhandsmoderering slog det mig: vilken lättnad! UPPDATERAD

Vilken lättnad att ingen när som helst kan sabotera sajten med personangrepp, osakligheter och osmakligheter, som går emot det vi vill vara och stå för.

Så fruktansvärt skönt att äntligen få ta ansvar för allt innehåll på sajten. Vilket händelsevis också sammanfaller med jobbet som ansvarig utgivare. Inte blev det sämre av att se vad som annars hade publicerats på sajten, i form av hat, hot och svammel. Några exempel:

Hur är det då med interaktivitet och läsarmedverkan. Försämras den nu? Jag tror inte det. Det är lite tidigt att säga, men det verkar få motsatt effekt. Nu får vi en läsarmedverkan där branschpersoner kan föra vettiga diskussioner utan att drunkna i en massa svammel.

Jämför gärna kommentarerna till mitt sista blogginlägg med efterhandsmodererade kommentarer med Lisa Bjurwalds första blogginlägg med förhandsmodererade kommentarer, där det blivit en betydligt bättre diskussion.

Alla publikationer har olika inriktning, publik och resurser. För vissa kan någon form av efterhandsmoderering säkert vara det bästa alternativet. Men för Medievärlden har förhandsmoderering så här långt visat sig vara helt överlägset.

Vill också passa på att bemöta och förtydliga några saker som det verkar ha rått missförstånd kring:

1. Medievärlden tar inte längre bort några kommentarer som varit publicerade, det är en helt naturlig följd av att vi nu har förhandsmoderering. (UPPDATERAD: Vi KAN givetvis göra det i undantagsfall)

2. Medievärlden ändrar inte i kommentarer. Vi väljer mellan att publicera en kommentar i sin helhet och att inte publicera den alls.

3. Medievärlden verkar på en fri marknad, och de besökare som inte gillar sajten kan enkelt välja att inte besöka den. Flera kommentatorer har påpekat detta, och vi är de första att hålla med.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.