Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Två pratminus fyra sidor

Publicerad: 18 November 2010, 09:07


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Två intetsägande pratminus fick Aftonbladets reporter ut ur Silvia. Men det räcker tydligen för att få sidorna 6 till 9. Samt löpet.

Aftonbladets löp i dag:
SILVIA
BRYTER
TYSTNADEN

   Jag mår bra, säger Silvia till Aftonbladets reporter i ingressen.

Hon säger också i brödtexten:

   Det här är väldigt intressant.

Men det räcker inte för att göra en artikel. Därför får hon återigen säga:

   Jag mår bra.

För att understryka hur stort detta statement är föregås citatet av en utgång där det står att hon nu bryter sin tystnad exklusivt för Aftonbladet.

För att sedan få ihop några hundra tecken till så klipper man några citat från hovets hemsida.

Rubriken är given: SILVIA PRATAR

På nästa uppslag är det en goddag yxskaft intervju där kungen för sjuttiofjärde gången får förklara att han inte läst boken som alla undrar om han har läst. Där tycker också några så kallade experter till om hovets pr-strategi. En av Aftonbladets reportar tycker dessutom till lite så där i allmänhet.

Jag kommer osökt att tänka på talesättet koka soppa på en spik. Fast i det här fallet är det snarare att koka soppa på en nubb.

Men visst finns det minst en god anledning att köpa bladet i dag. Bilagan Levande Historia har hamnat i ryggsäcken för att läsas ordentligt hemmavid. Huvudtidningen har hamnat i pappersinsamlingen.

Jag undrar hur många som köpt tidningen i dag utifrån vad löpet utlovar. Nästa fråga blir: hur lurade känner de sig? Och sista frågan: hur påverkar det tidningens varumärke?

Mikael Marklund

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.