Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Två kantrade publiceringar

Publicerad: 16 Januari 2012, 15:30


I Sverige har det fnissats åt den olyckliga annonsplaceringen i TA, i England har det säkert skrattats åt The Guardians ännu olyckligare förstasida.

Det är inte lyckat att ha en stort uppslagen nyhetsartikel om färjekatastrofen i Italien med rubriken Dödssiffran stiger på vänstersidan och en helsida från en resebyrå om kryssningsresor på högersidan.

Men ibland slår den mänskliga faktorn till.

Frågan är om The Guardians redaktion kan skylla på den faktorn. I sin blogg tar Roy Greenslade upp dagens etta. Den domineras bildmässigt av den kantrade färjan men rubrikmässigt av: Give Queen a new royal yacht for the jubilee, says minister.

En inte helt lyckad kombination om man säger så.

Roy Greenslade säger i sin blogg att den här typen av krockar är det i regel bara journalister som fäster sig vid. I alla fall när det gäller rena nyhetskrockar.

När det gäller krockar nyheter/annonser tenderar de som köpt utrymmet höra av sig. Men det handlar mest om att de ser en möjlighet till kompensation menar Roy Greenslade.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.