Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Tre topptidningar till

Publicerad: 30 Januari 2012, 12:56


I förra veckan kom nya bevis på att det görs oerhört mycket bra journalistik utanför tullarna. Men det finns fler exempel

Det görs otroligt mycket bra journalistik på ickestorstadsbaserade redaktioner. Det framkom med all önskvärd tydlighet i förra veckan när Östran arbetade sig till Håkan Juholts stora avskedsintervju, Västerbottens Folkblad grävde fram att Stefan Löfven blev hans efterträdare och Allehanda fick det bekräftat av hans mamma.

Men det finns fler lysande exempel på att det görs topptidningar även utanför tullarna.

1. Sundsvalls Tidning. (27/1) Inte minst på grund av att de sannolikt har Sveriges bästa tidningstryckeri. Måste vara en ren fröjd att vara fotograf där. Och annonsör. Inte en tillstymmelse till misspass så vitt vi kan se.

Vi kommer att fortsätta med den här typen av tidningstittarluncher. Vill du vara med? Hör av dig till redaktion@medievarlden.se i så fall.

Uppdatering: Det har kommit reaktioner som går ut på att vi är förvånade att det görs så mycket bra journalistik utanför storstadsområdena. Då kan jag bara säga att så är verkligen inte fallet.

Däremot får den goda journalistiken som görs utanför storstadsområdena inte alltid den publicitet den är värd. Det här är ett försök att åtgärda det.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.