Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Snart säsong för överdrifter

Publicerad: 21 november 2011, 14:57


Ett mystiskt meterologiskt fenomen har slagit till i hela landet, krockdimman. Men fler fantastiska vädervarianter är att vänta

Vi har kommit en bra bit in i november. Alla förberedelser för vintern är vidtagna. Dubbdäcken på och halsduken hittad. Men ännu så länge har det inte blivit kallt. Vilket får vissa kreativa kvällstidningsredaktörer att känna ett mått av frustration.

För sannolikt har gänget på den andra kvällstidningen också trimmat sin formuleringsförmåga till det yttersta inför den stundande holmgången.

Det kan bli RYSARKYLA, DÖDSSNÖ eller till och med MÖRDARMÖRKER! Fast det är kanske lite för många pinnar i MÖRDARMÖRKER, fast å andra sidan, avstavar man det blir det rätt bra

Sedan har vi alla dessa geografiska utgångspunkter som på något sätt gör det vanliga vinterhuttret till något mer exotiskt Till exempel TYSK SNÖSTORM, DANSK IS och NORSK HALKA.

Men det stannar inte där. Ett antal vinterbaserade aktiviteter kan komma att nå löpsedelsnivå också. Till exempel SKIDCHOCK, SNÖSKOTTARATTACK och PAKETPANIK (det sistnämnda ordet syns sannolikt inte till efter den 24 i nästa månad).

Allt för att det brutit ut RUBRIKRASERI på vissa redaktioner

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.