Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Ska Skånskans ledning få till det?

Publicerad: 2 Maj 2017, 10:03


Ämnen i artikeln:

Norra SkåneSkånska Dagbladet

Nästa år är budgeten i balans. Det har varit budskapet från Skånska Dagbladets ledning i flera år. Men de har fortfarande inte lyckats. Och nu kan pengarna börja vara slut.

Nästa år blir det svarta siffror, nästa år får våra åtgärder effekt. Visst blev det förlust även i år men vi har en plan för hur verksamheten ska gå med vinst igen. Det har varit budskapet från Skånska Dagbladets ledning under flera år i samband med att boksluten presenterats. 2016, 20152014, och här samt 2013.

Och lika regelbundet har dessa löften inte visat sig hålla.

Årets förlust blev 39 miljoner kronor sedan tidningsrörelsen gick back med 27 miljoner och avvecklingen av tryckeriet i Hässleholm resulterade i nedskrivningar med 12 miljoner.

Vid utgången av 2015 var det egna kapitalet 41 251 956 kronor. Alltså inte 51 miljoner kronor som styrelseordföranden Håkan Mattsson säger till Medievärlden.

Årets förlust borde därmed innebära att det egna kapitalet snart är slut för koncernen. I princip borde det bara vara aktiekapitalet på drygt 2 miljoner kronor kvar. Men enligt Håkan Mattsson har det egna kapitalet lämnats ”i stort sett orört”. Kan det vara så att ledningen bokfört en seger i tvisten med Malmö stad när det gäller hotellplanerna som gick i stöpet? Skadeståndsanspråken är på 320 miljoner kronor plus ränta. Men går målet åt andra hållet och Malmö stad vinner leder det då till att koncernen av allt att döma har både stora och akuta problem.

Och även om Skånska Dagbladet vinner målet löser inte det de verkliga problemen. En verksamhet som går med förlust år efter år. Och en ledning som inte lyckas vända skutan trots ständiga försäkringar.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.