Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Självklart ska utgivaren följa tidningens hatgrupp

Publicerad: 22 September 2011, 11:01


Anders Hall, som är chef och ansvarig utgivare för Sydöstran och BLT:s sajter, har kritiserats för att han ”gillat” gruppen ”BLT/Sydöstran – Sveriges sämsta tidning” på Facebook. (Korrigerad)

Efter att det blev känt kallade fackklubbens ordförande till ett möte där Anders Hall fick förklara sig. Förklaringen var att han velat följa diskussionen om tidningen på Facebook. Han säger till SR Blekinge att han inte kan Facebook så bra, och nu ska personalen skramla till en Facebookutbildning för honom.

Frågan är om inte den utbildningen borde innefatta även övriga inblandade, det vill säga facket och SR Blekinge. Hela ”storyn” bygger nämligen på en bristande förståelse för Gilla-funktionen, som inte riktigt är vad den heter.

Funktionen ”gilla” innebär att följa en grupp. Det kan man göra för att man är intresserad av gruppen, utan att nödvändigtvis gilla vad som skrivs. En journalist som bevakar de främlingsfientliga kanske följer sådana grupper. För att följa måste man trycka på ”gilla”. Och det kan ju se lite konstigt ut.

Jag tycker att det är helt rätt av chefredaktören att följa tidningens hatgrupp på Facebook. För att få ta del av den kritik som framförs, och för att kunna gå in och bemöta felaktiga påståenden. Det är inget att be om ursäkt för.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.