Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Om nomineringar och priser

Publicerad: 4 Oktober 2010, 10:36


Ämnen i artikeln:

Tidskriftspriset

Är glad och hedrad av att ha blivit nominerad till Tidskriftspriset Årets Genombrott. Hade själv försökt nominera Medievärlden till Årets Tidskrift Digitala Medier men det gick inte. (Uppdaterad)

Det är en lite märklig känsla att sitta själv på redaktionen när man är nominerad till ett individuellt pris. Micke är på Ifra-Expo i Hamburg, Caroline vilar upp sig på Mallorca och jag kan ju inte gärna intervjua mig själv.

När jag intervjuade NT:s publisher Anders Nilsson efter nomineringen till Årets Redaktion i TU:s och Medievärldens tävling Årets Dagstidning var han särskilt glad över att det var ett kollektivt pris som gick till alla på redaktionen. Jag tror inte att han är ensam, jag tror att ett kollektivt pris är vad de flesta chefer värdesätter högst.

Jag hade själv nominerat Medievärlden till Årets Tidskrift Digitala Medier. Men Årets Tidskrift Digitala Medier kan man bara bli om man har en papperstidning.

Det beror på att ett av de viktigaste kriterierna till priset är samspelet mellan papper och webb, ett samspel som av naturliga skäl är obefintligt vis avsaknad av en papperstidning. Inte för att jag säger att vi skulle blivit nominerade även om vi varit kvalificerade, men det är ändå skönt att Sveriges Tidskrifter lovat ta bort det kravet till nästa år!

På torsdag delar vi ut vårt eget pris Årets Dagstidning ut och samma kväll är vi nominerade till Svenska Designpriset i kategorin Redaktionell webb. Det gäller att hålla tungan rätt i mun den här veckan!

Uppdaterad: Årets Genombrott är en av kategorierna i Tidskriftspriset. Kriterierna är följande: ”Pristagaren får vara född tidigast 1980, dvs. vara max 30 år under det år han eller hon tilldelas utmärkelsen.Han eller hon ska ha utfört en redaktionell märkbar prestation som vidgat läsarens vyer på ett intressant och underhållande sätt.Priset ges till journalister, redigerare, illustratörer och andra redaktionella medarbetare på tidskrifter som under tiden 1 september 2009-31 augusti 2010 medverkat i svenska tidskrifter.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Tidskriftspriset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.