Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Om besöksrekord, automatflöden, twittersupport, mm:

Publicerad: 1 Oktober 2010, 05:43


Ämnen i artikeln:

sociala medier

Medievärlden.se är nu ansluten till SIS-Index och hade förra veckan 13 400 unika besökare nytt rekord.

Medievärlden hade i våras ett snitt på 5 000 unika besökare per månad. De senaste veckorna har vi legat runt 10 000 unika besökare / vecka, en nivå vi hoppas kunna hålla långsiktigt. Se våra trafiksiffror på SIS-index. Den här veckan ser det ännu bättre ut, vi är uppe och nosar på 20 000.

Förra veckans trafik förklaras dels av det stora intresset för bevakningen av valet och att SD kommit in i riksdagen. Dels av att vi offentliggjort de nominerade till Årets Dagstidning. Dels av att vi haft en hel del bra material, som intervjun med K-G Bergström om hans utfrågning av Jimmie Åkesson och ilskan över Miljöpartiet och intervjun med journalisten som blev diskriminerad på SD:s valvaka. Vi hade nyheterna att en feministisk nyhetstidning planeras, att Expo inleder en storsatsning och att en ny upplagevaltua är på gång.

Däremot har vi inte så många sidvisningar / besök som vi skulle önska, och det är en siffra som vi siktar på att få upp. En möjlig förklaring är att vi har många läsare som läser sajten på olika enheter under samma dag. Då skulle det som ser ut som låg lojalitet i själva verket vara en hög lojalitet, om samma personer är inne flera gånger under samma dygn med olika enheter (jobbdator, hemdator, mobiltelefon, Blackberry, Ipad..). I så fall är det siffran för verkliga unika besökare som i själva verket är lägre..

SIS Twitter-index kommer vi på plats 72 med 2 512 följare.

Vi har tagit bort alla automatflöden till sociala meder. Vi testade i  höst med vissa flöden till Facebook och Twitter men det blev inte bra.  Det sista som rök var automatpubliceringen av blogginlägg till Twitter.  Allt du ser från Medievärlden på andra plattformar nu är alltså manuellt  inskrivet!

Nyhetsbrevet har nu 5 100 prenumeranter

För en dryg månad sedan började vi skicka ut en veckosammanfattning varje fredag Medieveckan, där vi väljer ut veckans viktigaste händelser. (Här ska vi bli bättre på att ha med externa länkar, det är inte på grund av snålhet utan på grund av tidsbrist det blivit ganska sparsamt med det.)

Några andra saker:

Hela flöden från bloggarna
Efter påstötningar har vi gjort så att bloggarna skickar ut hela texterna i RSS-flödet. Det ska även artiklarna göra, men det kräver lite handpåläggning först. Det ligger prioriterat i att-göra-listan.

Bra fart på bloggarna
Vi har fått upp bra fart på bloggarna som vi startade i augusti. Nu har vi också lagt in block för bloggarna i mittspalten. Vi har också lagt in block för bildspel och video i mittspalten.

Nytt annonsformat
Vi har ett nytt annonsformat i artikellistningen på förstasidan. 460 * 220 pixlar.

Minnesproblemen lösta
Vi hade minnesproblem förut, som gjorde att sajten krashade när det blev hög belastning. Men de är lösta nu. Det var cachningen på servern som var fel inställd.

Pigg support
Så här kan support också gå till: Emanuel Karlsten skickar bild på konstig flöde, jag retweetar till Kollegorna och de fixar problemet. Allt på mindre än en timme och fullständigt transparent!

Transparenssektionen
Har jag redan bloggat om, men vi har hottat upp den lite med bild och bio sen dess.

Svenska Designpriset
På torsdag, samma kväll som Medievärldens och TU:s tävling Årets Dagstidning har sin prisutdelning på Berns, delas Svenska Designpriset ut på Moderna Museet. Medievärldens sajt är nominerad i kategorin Redaktionell webb.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

sociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.