Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Nu vill vi ha era kvalificerade kommentarer!

Publicerad: 11 Februari 2011, 13:29


Vi kommer hädanefter att ta bort nedsättande och icke relevanta kommentarer. Syftet är att de som vill delta i ett konstruktivt samtal inte ska skrämmas bort.

Medievärlden kommer att bli hårdare i utgallringen av icke-relevanta och nedsättande kommentarer. Men vi uppmanar alla besökare att delta i samtalet. För vi vill ha kommentarer, men vi vill att de skrivs i eget namn, och att de håller en viss nivå!

Våra kommentarsregler har sett likadana ut sedan vi lanserade sajten för ett knappt år sen:

”Den som publicerar kommentaren ansvarar personligen för innehållet.

Enligt Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor håller Medievärlden uppsikt över publicerade kommentarer. Redaktionen tar bort eller avpublicerar kommentarer som bryter mot lag eller tidningens förhållningsregler.

Medievärlden tar bort kommentarer som exempelvis innehåller nedsättande omdömen om kön, ras, religion eller sexuell läggning och kommentarer som innebär spridning av innehåll som innebär uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografibrott, olaga våldsskildring eller om det är uppenbart att användaren gjort intrång i upphovsrätten.

Vi kan också ta bort kommentarer som innebär förtal, spridning av felaktiga rykten och propaganda samt kommentarer som innehåller personangrepp eller reklam.

Medievärlden avpublicerar också kommentarer som vi inte vill visa upp i anslutning till våra artiklar, om de exempelvis bedöms vara irrelevanta eller ha en negativ inverkan på samtalsklimatet. Sådana kommentarer kan komma att publiceras på en annan plats på sajten under vinjetten ‘bortvalda kommentarer’.”

Nu börjar vi tillämpa dem fullt ut.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.