Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Medieveckan: Wikileaks och dom om spelreklam

Publicerad: 3 December 2010, 09:58


Medievärldens veckobrev innehåller en summering av veckans händelser och skickas varje fredag vid lunch.

Kvällstidningarna vann om spelreklamen
Kvällstidningarna fick rätt. Det går bra att publicera odds från utländska spelbolag i samband med redaktionell text. Det slår Regeringsrätten fast i en dom. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har bloggat om segern.

Wikileaks dominerade

Material från Wikileaks dominerade nyhetssändningarna, både i Sverige och internationellt. Här hittar du 15 förstasidor från hela världen. Det är viktigt att komma ihåg att Wikileaks inte är ansvarigt för vad medierna publicerar, skriver Medievärldens chefredaktör Axel Andén.

Mobilab läggs ner
TV4 och Expressen lägger ner utvecklingsbolaget Mobilab i dess nuvarande form. Otto Sjöberg slutar som vd och delar av personalen sägs upp. I framtiden ska Mobilab ägna sig åt mobila kuponger och presentkort.

NSD vägrar lämna ut loggfiler
Polisen har kört fast i utredningen av bombhotet mot NSD, och skyller på att NSD inte lämnar ut loggfiler från servern. Utgivarna Örjan Pekka, Daniel Nordström, och Ingvar Näslund stöder Anders Ingvarsson i hans beslut.

Så går koncernerna i vändningen
Medievärden har frågat koncerncheferna om hur företagen gått 2010, och vad som händer nästa år. Stefan Melesko har jämfört Stampen och Bonnier i en analys.

Islänningarna har slutat prenumerera
Bara 30 procent av islänningarna prenumererar på en tidning. Hur alarmerande är dessa siffror för tidningsbranschen i övriga Norden? Medieprofessorn Lars-Åke Engblom beskriver vad som hänt på Island.

Dagspress tar andelar i år – tappar 2011

Det visar IRM:s reviderade prognoser. Även Sveriges Annonsörers medlemsundersökning pekar på att annonsörerna minskar i dagspress nästa år.

Fler nyheter och diskussioner

Ystads Allehanda slår ihop debatt och insändare och låter nätet bli motorn.

Nye chefredaktören Stefan Eklund rivstartade på Borås Tidning, ska göra om hela tidningen.

SVT organiserar om, bland annat för att bli nyhetsledande på webben, skriver Dagens Media.

Norrtelje Tidning är större än Blocket lokalt.

Mediakompetens klarar den minskade efterfrågan från SVT utan uppsägningar.

Mediefolk
Dagens tidigare chefredaktör Elisabeth Sandlund blir nu opinionsredaktör på tidningen. Den nuvarande opinionsredaktören Thomas Österberg blir redaktionschef.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.