Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Medieveckan: Namndebatt och Bonnierjakt

Publicerad: 12 November 2010, 09:34


Medievärldens veckobrev innehåller en summering av veckans händelser och skickas varje fredag vid lunch.

Misstänkt mördare i Malmö namnges

Den 9 november publicerade Expressen namn och bild på den 38-åring som nu är anhållen för skotten i Malmö. Thomas Mattsson förklarar varför på sin blogg. Dagen efter följde Aftonbladet (Jan Helin om sitt beslut här) och Metro efter. Gefle Dagblads före detta chefredaktör Robert Rosén tycker det var rätt beslut, han förklarar varför här. Med det finns också andra röster, till exempel juridikbloggens Mårten Schultz. Medievärldens Axel Andén anser att det är en problematisk publicering.
38-åringen greps under helgen. Då vann också MFF SM-guld samt en stor damm brast i Osby. Här berättar City Skåne och Sydsvenskan hur de hanterade de nyhetstunga dagarna.

Bonniers mediemakt synas

Aftonbladet Kultur har gjort en sammanställning över Bonniers grepp över medierna i Sverige. Åsa Linderborg tycker inte det ska kallas granskning. Dala-Demokratens politiske chefredaktör Göran Greider eldar på mot DN:s ledarredaktion. Så här ser Jonas Bonnier på sin och koncernens makt.

SD skaffar sig Stureplansbloggare

Alexandra Brunell ska börja blogga för Sverigedemokraterna, Annika Hamrud analyserar. Expo fyller 15 år och tidningens chefredaktör Daniel Poohl listar de åtta viktigaste lärdomarna.

Förtroendebarometern presenterades

SR är det medieföretag som har störst förtroende hos allmänheten. SVT kommer på andra plats. Bara 12 procent av de tillfrågade kände förtroende för debattsajten Newsmill. Chefredaktör Leo Lagercrantz tycker det är sensationellt bra.

DD vänder till vinst

Med hjälp av drastiska åtgärder har DD på mindre än två år minskat sina kostnader med 19 miljoner och kommer att gå med vinst i år. Även om ledningen i dagsläget inte vill avslöja hur stor.

Fler ska ta betalt på nätet

Strömstads Tidnings betalmodell på nätet har gått bra. Nu ska modellen spridas vidare inom Stampen-sfären. Nästa på tur är GP.se.

Medievärlden fyller ett år som enbart sajt

Här, här och här listar vi några erfarenheter. Här tycker några mediechefer till om förändringen. Vi har också börjat med månadssamanställningar över vad vi publicerat.

Fler nyheter och diskussioner

Schibsted Sverige går som tåget. Rörelseresultatet tredje kvartalet ökade med 162 procent.

PP Pension har tagit fram ett paket med pension och försäkringar riktat mot frilansar.

Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström slipper en förtalsrättegång. Personen som stämt honom sitter nämligen häktad.

Bevakningen av bluffbomben gick snett utom hos ett antal bloggare skriver Medievärldens chefredaktör Axel Andén.

Så får utgivarna ansvaret för artikelkommentarer skriver Berling Press publisher Anders Ahlberg.

Mediefolk

Marica Finnsjö blir ny utvecklingschef på Aftonbladet

Marie Johansson Flyckt är ny redaktionschef på JP.

Henrik Berggren lämnar Dagens Nyheter

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.