Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Medieveckan: City Skåne expanderar

Publicerad: 19 November 2010, 09:52


Medievärldens veckobrev innehåller en summering av veckans händelser och skickas varje fredag vid lunch.

City Skåne expanderar
Medievärlden kunde i onsdags berätta att City Skåne expanderar till två nya orter: Lund och Kristianstad. Företaget räknar med en vinst på 3 miljoner kronor i år och siktar på att starta editioner på ytterligare två orter: Ystad och Trelleborg.

Sveriges Radio beskriver framtiden
Sveriges Radios vd-duo Mats Svegfors och Cilla Benkö presenterade i tisdags ”Journalistik 3.0”, en bloggbok där de tar ett samlat grepp på framtidsfrågorna. Tidigare i höst presenterade Sveriges Radio sin framtidsutredning, som letts av Hanna Stjärne. I tisdags utsågs sverigesradio.se till bästa mediesajt och näst bästa sajt alla kategorier, av tidningen Internetworld, i onsdags lanserades en ny barnwebb ”Radioapan”.

Landsortspress går fortsatt starkt
Landsortspress tillhörde vinnarna i Mediebyråbarometern för oktober, de av mediebyråer förmedlade investeringarna i landsortspress ökade med 26 procent jämfört med samma period i fjol. Den svenska reklammarknaden växer starkast i norden visar en jämförelse som IRM publicerat.

Ska TU bekosta kurser för budchefer?
Frågan aktualiserade efter att Prologs vd Johan Lundin efterfrågat av TU finansierade kurser för mellanchefer på distributionsföretagen. TU:s vd Anna Serner svarade i en kommentar att det inte är rättvist att ett medlemsföretag ska bekosta något annat företags kompetensutveckling. För de avhoppade distributionsföretagen Tidningsbärarna och Tidningstjänst skulle kurser inte göra varken till eller från.

Fler nyheter och diskussioner

Som Medievärlden tidigare skrivit startar Gota Media fem månadstidningar på olika orter. Dagens Media har intervjuat Gunilla Sax om titlarna.

Sundsvalls Tidning och Dagbladet trycks i Örnsköldsvik respektive Östersund i väntan på Mittmedias nya tryckeri i Sundsvall som ska vara klart i vår.

Gävle-Tidningar och Dalarnas Tidningar nådde annonsförsäljningsmålen redan 15 oktober.

Tidningar efter Norrlandskusten byter hockeybilder med varandra, eftersom Scanpix inte längre bevakar elitseriematcher norr om Stockholm.

Göran Greider skriver om Mona Sahlin och medierna, en berättelse om en medialiserad politik och en journalistkår som inte ser politiseringen i sitt eget språk, enligt Göran Greider.

Mediefolk

Ulrika Obstfelder Peterson blir ny vd på Värmlands Folkblad efter Lena Larsson.

Nästa Medievecka

Mycket tyder på att Ipad kommer till den svenska marknaden nästa vecka.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.