Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Medievärldens vår en tillbakablick

Publicerad: 24 Juni 2010, 09:26


Ämnen i artikeln:

Medievärlden

Efter en händelserik vår kan vi nu summera vårt första digitala halvår, som avslutades med ett sort internationellt avslöjande.

Det var Medievärlden som i fredags avslöjade att de stora  nyhetsbyråerna bojkottade bröllopet på grund av SVT:s villkor, en nyhet  som fick stort genomslag i Sverige och världen. Samma dag hade vi ett  mer inåtriktat avslöjande, att Skånska Dagbladet lämnar TU, en viktig  nyhet för en begränsad krets.

Det har nu gått drygt ett halvår sedan Medievärlden blev digital,  drygt tre månader sedan vi fick en ny sajt byggd i Drupal, och en dryg  månad sedan vi fick en ny form. Med dessa processer bakom oss har vi  kunnat fokusera ännu mer på journalistiken.

Vi har under våren lyckats hitta en balans mellan stort och  smått, tungt och lätt, snabba notiser och fördjupande teman. För några  veckor sedan hade vi den uppiggande historien om en moster som avslöjade  enkätfusket med pressbilder i en tysk tidning. Samma vecka kunde vi  berätta om det historiska samarbetet mellan Stampen och SVT som kan  förändra den svenska mediestrukturen i grunden.

Denna vecka rullade vi ut ännu ett fördjupande Tema, den här  gången om partiernas mediepolitik inför riksdagsvalet, ett tema som  uppmärksammats av många andra medier.

Den senaste månaden har genomsnittlig tid på sidan ökat från 2  till 3 minuter och vi har varit uppe och nosat på 10 000 unika besökare.  Vi har också märkt en ökande läsarmedverkan både när det gäller  artikelkommentarer och Twitterinlägg, och det handlar framför allt om  konstruktiva kommentarer.
Nyhetsbrevet har nu 5 100 prenumeranter. På Twitter har vi över 2 000  följare, och på Facebook 640 fans

Vi har också märkt en kraftig ökning i efterfrågan på  platsannonser, och har därför fått tredubbla antalet annonsplatser i  högerspalten.

Under våren har vi gjort Teman om: Avtalsrörelsen 2010, Betalt på  nätet, Bröllopsbevakningen, DN efter regimskiftet, Folket – en tillvaro  nära smärtgränsen, Gräv 2010, Läsplattor, Medborgarjournalistik,  Mediejättarna, Mediemakten är manlig, Nära sammanslagning? Gemensam  sport, webb och foto i Gävle, Presstödet, Samarbete med SVT, Sociala  medier, Tidningsdesign, Tryckeriernas framtid, Upplagorna 2009 – ett  bottenår, Utveckling och Valet 2010.

Vi har haft Diskussioner om bland annat: Bildpubliceringar,  Framtidens mät, PO-PON, Pressetik, Presstödet, Public Service och  Upphovsrätt.

Vi har gjort Personporträtt på Patrik Hadenius, Katrin Kielos, Sanna  Rayman, Rickard Frank, Leif Holmkvist, Johan Färnstrand, Karin  Adelsköld, Kerstin Neld och Hana Al-Khamri.

Och lagt upp ett stort  antal äldre porträtt, även om många fortfarande saknas. Vi hoppas kunna  publicera en större andel äldre personporträtt under hösten.

Ännu mer jobb kvarstår när det gäller Medieföretag, där målet är  att samla medieföretagen, deras basfakta, ekonomiska siffror, upplaga,  räckvidd, flöden, och artiklar i Medievärlden.

Men det här är bara början. I augusti är vi tillbaka och under  hösten ska vi ta Medievärlden till ytterligare en ny nivå. Vi är mycket  tacksamma för alla tips och synpunkter på vad du som läsare vill att vi  ska vara för dig!

Axel Andén och Mikael Marklund

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Medievärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.