Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Mediehösten en framåtblick

Publicerad: 24 Juni 2010, 09:31


Nu tar Medievärlden sommarlov, och sajten fylls av externa flöden. Men vi lovar det blir en händelserik höst!

För att inte lämna våra läsare i sticket under semestern har vi tagit fram Medievärlden sommar med 30 externa flöden som kommer att hålla dig hyggligt uppdaterad under vår frånvaro.

Sedan kommer vi att börja med en rivstart 9 augusti. Och fortsätta i den takten. Vi kommer att avslöja de affärer som fortfarande är väl förborgade hemligheter och beskriva och analysera utvecklingen när det gäller allt från tryckpressar till sociala medier.

Några hållpunkter:

Vi börjar med att ta oss ner till nätnördarnas julafton på Tjärö andra helgen i augusti (Sweden social web camp). Vilka tankar kommer att födas där i år?

På agendan under hösten står också IFRA-Expo i Hamburg dit delar av den inställda WAN-konferensen i Libanon har flyttats.

En annan inställd konferens under våren var SND/S tillställning i Oslo som försvann i ett askmoln. Förutsatt att det inte blir nya utbrott hålls den i oktober.

Branschdagarna innehåller en hel del spännande inte minst avslöjas vilka som blir Årets Dagstidning. Vill du vinna måste du skicka in ditt bidrag senast sista juni

Snart kommer Appels iPad till den svenska marknaden. Vi kommer att ta tempen på hur de svenska mediehusen förbereder sig.

Vilka nya affärer genomförs i höst? Hur ska det gå med V-tabs expansion? Kommer till exempel Östran/Nyheterna att ha nya ägare när nyårsklockorna ringer?

Vi kommer också att titta på vad redan genomförda affärer har fått för konsekvenser. Hur påverkar den accelererande centraliseringen tillvaron på tidningar och tryckerier? Vad kommer det nybildade stora annonspaketet Mediekompaniet att leverera? Hur går det för dem som står utanför? Och hur länge kommer de att göra det?

I augusti drar vi äntligen igång våra bloggar. Då får vi ett utrymme för personliga texter, snabba reflektioner, syrliga kommentarer och sådant som bara är allmänt kul att tipsa om

Vi har också en lång lista på mediepersoner som vi är nyfikna på. Kanske får just du frågan om du har tid och lust att ställa upp på en porträttintervju

Något som vi på Medievärlden är särskilt nyfikna på är vem som blir vår nya arbetskompis efter Ylva Carlsson. Vad kommer den personen att tillföra? Vilka nya tankar och idéer uppstår i det mötet?

Vi vet också att det kommer att dyka upp tusen andra saker under resans gång. Så vi ser fram emot hösten och ska göra vi kan för att hålla dig uppdaterad om stort och smått samt ge dig kunskaper och idéer som underlättar ditt arbete. Får du inte det hör av dig!

Mikael Marklund och Axel Andén

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.