Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

MARKvärdigt förutseende etta

Publicerad: 23 Maj 2012, 07:34


Facebooks aktiekurs har sjunkit hela tiden sedan introduktionen. Nu ska börsnoteringen granskas av amerikanska finansinspektionen. Kände New York Post till detta redan i helgen?

När Facebook klev in på New Yorkbörsen i fredags var värdet 104 miljarder dollar. Vid stängningsdags i går var det 86 miljarder dollar.

Nu rapporterar Reuters att Facebook uppmanade den bank som hade huvudansvaret för noteringen att sänka intäktsprognosen strax före de klev in på börsen. Något som långt ifrån alla aktörer på marknaden var medvetna om.

Nu ska både en organisation som jobbar för självreglering av värdepappersmarknaden, FINRA, och den amerikanska finansinspektionen, SEC, titta på hur det gick till när Facebook börsnoterades. Den har dock resulterat i ett stort antal stämningar. Både mot affärsbanken Morgan Stanley och grundaren av det sociala nätverket, Mark Zuckerberg.

Kanske anade redaktionen på New York Post detta på ett tidigt stadium. Lördagens etta tyder på det 📷

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.