Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Lundell berättar själv vad han tycker om Aftonbladet

Publicerad: 13 Januari 2011, 15:20


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Så här säger Ulf Lundell: Jag vill skrika NEJ. Jag kan inte leka den här sorgliga leken längre.

Det är nu inget purfärskt citat. Tvärtom. Orden kommer från hans låt Bara en fråga om när som finns på skivan Längre inåt landet som kom 1980. Inspelad i England. På Ridge Farm. Jag har den både på vinyl och på cd.

Men på något sätt inbillar jag mig att textsnutten kan illustrera Ulf Lundells känslor för Aftonbladet i dag. Och troligen också vad några av hans fans tycker.

Av vilka alltså  jag är ett. Så troligen är jag inte helt neutral i det här. Troligen är det så.

Ett exempel:

För många år sedan fuskade jag som musikrecensent. Han som var betydligt mer professionell och neutral retade mig för en, i hans ögon, rätt okritisk inställning till en del artister. Bland annat undrade han vilket betyg jag skulle ge en dubbel-cd (så länge sedan var det inte) av Ulf Lundell där han stämde sin gitarr.

Och eftersom jag var ärlig på den tiden blev svaret fem av fem.

Jag tillhörde med andra ord pojkarna längst fram under ett antal år.

Kanske är det därför jag blir lite besviken på Aftonbladet i dag.
Eller så beror det på att jag tycker att man ska ha mer på fötterna än vad de har när de på dagens etta basunerar ut att de har en exklusiv grej där LUNDELL BERÄTTAR själv om sin SJUKDOM.

I artikeln framgår det att Bladets utsända först efter andra försöket lyckats få honom att öppna dörren. Sedan lyckades de klämma ur honom tre pratminus.

Ulf Lundell på frågan om hur han mår:

   Ni får undra hur mycket ni vill.

Efter det säger han:

   Jag är utarbetad och jag är på väg till läkare nu.

Samt att:

   Jag vill inte ha min sjukjournal offentliggjord i pressen. Jag har mitt liv att leva, precis som du.

Sedan konstaterar reportern att det framgick att någon längre intervju än så skulle det inte bli. Vilket man kan läsa som att Lundell slog igen dörren.

Jag förstår att en kvällstidning gör det här jobbet. Det är inte det. Men den där ettan nja den finns det inte täckning för i texten om någon skulle fråga mig.

I inledningen av texten påpekas att själv har Ulf Lundell inte sagt något alls innan Aftonbladets utsända togs sig till huset i Haväng. Frågan är hur många som tycker att han gjort det när de läst klart. Och hur det kan påverka deras framtida syn på Aftonbladet i synnerhet och journalister i allmänhet.

Mikael Marklund

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.