Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Jag är på Mattssons linje, ännu så länge

Publicerad: 13 september 2012, 08:28


MM

Mikael Marklund


Det finns överskrifter. Det finns rubriker. Och det finns lysande rubriker. ADIOS ABEBA har absolut kvalificerat sig till den kategorin.

I sin blogg berättar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson om hur det gick till när det här uppslaget i tisdagstidningen kom till.

Ansvarig för utgörningen är redigeraren Johan Andersson. Men den geniala rubriken kom från reportern Arne Lapidus. Vilket bara understryker behovet av folk ska ha tid att gå runt på redaktionerna och ha lite koll på vad andra gör.

För den där lysande rubriken som får sidan att lyfta från ett bra hantverk till något som platsar i historieböckerna, den kan finnas i huvudet på kvällsreportern likväl som hos redigerarkollegan tre stolar bort.

Det handlar om att ha ett klimat på redaktionen där ett sådant bollande uppmuntras. Och tid att leka med formuleringar.

I sin blogg funderar Thomas Mattsson om det här inte kan vara årets bästa rubrik. Jag är benägen att hålla med. Men det är klart. KLAR ATT FARA FRÅN ASMARA (Eritreas huvudstad) med en bild på Dawit Isaak som kliver in i flygplan. Över hela uppslaget. Den rubben tycker jag är bättre. Hoppas att få se den snart

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev