Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Ibland måste det nog få bli fel

Publicerad: 7 December 2011, 13:37


Det enda sättet att garanterat aldrig göra fel är att hela tiden vara för försiktig hoppas någon säger det till Katrineholms-Kurirens redigerare.

Att ost från Flen ska ingå i middagen på Nobelfesten har blivit en liten nätsnackis i dag. Eller rättar sagt rubriken i Katrineholms-Kuriren: Flensost serveras på Nobelfesten.

Och även om tidningens chefredaktör Elisabet Bäck vill hålla det internt så vill jag skicka ett budskap: Bättre lyss till den rubrik som brast än aldrig spänna en båge!

Den tidning som bara har redigerare som aldrig vågar testa gränserna, leta underfundigheter eller lyfta fram det som reportrar och fotografer missat är dömd att för evigt snubbla fram i en grå sörja av menlösa rubriker som aldrig skapar den minsta pulshöjning.

Vilket är ännu värre än den här rubriken.

Men det bästa är givetvis om någon vågar säga till redigeraren att just den här gången har du passerat gränsen. Vissa rubriker ska aldrig nå längre än nattredaktionens bortersta bord.

Den här är ett exempel på en sådan

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.