Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Hej bloggvärlden!

Publicerad: 12 Augusti 2010, 10:22


Det första numret av tidningen Medievärlden kom i oktober 2006 och pryddes av Vassa Eggen–Olle Lidbom som också var det första personporträttet jag gjorde på min nya arbetsplats. Ett och ett halvt år senare intervjuade jag Sofia Mirjamsdotter som då precis startat den nya mediebloggen Same same but different. När Niklas Svensson startade Politikerbloggen skrev jag flera artiklar och gjorde ett större porträtt av honom.

Jag har skrivit om den politiska bloggvärlden, om könsfördelningen och den kommersiella potentialen. Om vilka lagar som gäller och vilka rättsfall som kan bli prejudicerande. Om bloggbävningar och bloggkritik. Om övertramp och framgångssagor. Men jag har aldrig bloggat. Det har varit nära många gånger men det har alltid varit något som kommit i vägen: tekniska hinder, tidsbrist eller bara dålig timing.

Mark Comerford brukar säga att man inte kan lära sig sociala medier genom att få dem förklarade för sig. Det är som att lära sig simma, du måste ner i vattnet. Efter fyra år på bassängkanten har det blivit dags.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.