Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Hårfint i EM-kampen

Publicerad: 15 Juni 2012, 08:58


Expressen såg till att Zlatan fick spänna ögonen i Londonborna. Och Aftonbladet utmanade Daily Mirror i konsten att göra förstasida.

Kvällstidningarna tar sats i EM-kampen och visar både muskler och kreativitet värdig herr Ibrahimovic själv.

Expressen gjorde en raid ända in på motståndarsidans målområde och lät Sveriges mest fruktade ansikte lysa upp nationalsymbolen Big Ben. Rykten säger också att tidningen försök byta ut någon av de klassiska röda dubbeldäckarna mot Expressens buss men att chauffören vägrade köra i vänstertrafik och inte ens den församlade tidningsledningen lyckades införa högertrafik i London. Om än bara för en kväll. Ryktet har dock inte gått att få bekräftat.

Aftonbladet gjorde ett par stenhårda skott på den brittiska tabloidpressen. En fejkad etta från Daily Mirror med en stor bild på målvakten Joe Hart med rubriken BROKEN HART fick en retur från den brittiska tabloiden som talar om ZLATASTROF! Dessutom har Ikea gått i konkurs, Abba blivit norska och Loreens pappa är egentligen Engelbert Humperdinck.

Aftonbladets krönikör Peter Wennman passar på att hylla redigeraren bakom de fejkade ettorna, Gunnar Hellsing. ”Jag vet inte om jag sett en bättre redigerare under 40 år som sportjournalist. Jag känner igen ett geni när jag ser ett, och sen struntar jag i om ni tycker att jag höjer en arbetskamrat till skyarna”.

Vem av kvällstidningarna har lyckats bäst? Svårt att säga tycker jag.

Expressens fräcka intrång, där man kunde blivit off-side väger rätt jämnt med Aftonbladets tunga bredsida som sedan följts upp med ett par vassa kontringar på Mirrors retur. Eftersom det fortfarande är gruppspel går det spela oavgjort. Kanske är det mest rättvisa resultatet

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.