Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Här slår Aftonbladet mig med hästlängder

Publicerad: 7 April 2016, 08:17


God save the Queen! And the kings of newspaperdesign! Jag leder över Aftonbladet med 2 1 i gjorda SOO-uppslag. Men är utskåpad när det gäller utgörning. UPPDATERAD

I mitten på 1990-talet fanns det en tidning av och för redigerare. Den hade det passande namnet Deadline och jag var en del av redaktionen under några år. Då gjorde jag bland annat ut ett uppslag med Sofia Olsson Olsén. Som då var en stjärna i vardande hade vi bestämt oss för.

I början av 2003 var det dags igen att göra ut ett porträtt på henne. Då för Pressens Tidnings räkning. Sofia Olsson Olsén hade då passerat stjärna i vardande-stadiet och var då ett etablerat namn som redaktionschef på Dala-Demokraten.

Men det är bara att erkänna. Inga av de sidor som jag redigerade kom upp i den nivån som Aftonbladets redigerare Magnus Ericsson och Gunnar Hellsing presterade i går. Hatten av!

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.