Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Frågorna Wolodarski duckar för

Publicerad: 7 Oktober 2013, 10:50


DN:s chefredaktör Peter Wolodarski brukar vara svår att få tag i. Men efter dagspressdistriktets kritik har det varit omöjligt.

När Sveriges största morgontidning anklagas för att trakassera medarbetare och sätta munkavle på fackliga företrädare är det allvarligt.

Men det tycker inte tidningens chefredaktör Peter Wolodarski. Tydligen. För han svarar inte längre i mobilen. Eller på mejl.

Han har tidigare sagt något i stil med att sedan han tillträdde som chefredaktör vill branschpress att han ska uttala sig om saker varje dag och att det inte hinns med. Vilket jag har full förståelse för. Och till och med respekterar.

Men sannolikt skulle inte Peter Wolodarski acceptera att DN:s reportrar låter sig nöjas med en liten kommuniké från regeringskansliet om Fredrik Reinfeldt anklagats för mer eller mindre terrorstyre.

För i sanningens namn, inte var det mycket till svar på den bistra kritiken från dagspressklubbarna som Peter Wolodarski kom med i DN i lördags.

Jag vet att Medievärlden, och antar att övrig branschpress, knappast kommer att sluta att höra av oss till DN:s högsta ledning för att få svar på några, i våra ögon, relevanta frågor:

Hur ser du på kritiken?

Dagspressdistriktet jämför er med Ryanair, hur kommenterar du det?

Vad skulle hända med en DN-medarbetare som öppet kritiserar DN-ledningen i till exempel Medievärlden?

Oavsett ledningens inställning upplever de anställda på DN situationen som mycket jobbig. Vad gör ni åt det?

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.