Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Det gör svenska tidningar för Dawit Isaak i dag

Publicerad: 23 September 2011, 09:55


Vissa tidningar har gjort en del. Andra tidningar har till och med gjort en hel del. Men ännu har ingen tidning gjort tillräckligt. Men här är i alla fall något av vad som gjorts i dag för att berätta om Dawit Isaak. (Uppdaterad)

10 år i fängelse går inte att förstå. Och ännu mindre 10 år i ett eritreanskt fängelse. Men i dag vill många svenska tidningar att vi ska försöka ändå.

Tioårsdagen av Dawit Isaaks gripande i Eritrea har manifesterats ordentligt. Sannolikt är det få som öppnar en svensk tidning i dag, som lyssnar på radio eller ser på tv som kan missa att det sitter en svensk journalist fängslad i ett land långt borta. Och att han har suttit där länge. För länge.

Dagens publiceringar är bra. Men det räcker inte. För nu måste Dawit Isaak få rättvisa och sin frihet tillbaka. Så länge det inte är så har ingen tidning gjort tillräckligt.

Här är ett axplock av hur det kan se ut när svenska tidningar tar ställning för fånge 36 i Eira Eiro. Klicka på bildspelet för större bilder:  Saknas din tidning här skicka en pdf till redaktion@medievarlden.se.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.