onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

De nappade på baby-utmaningen

Publicerad: 24 februari 2012, 09:48


MM

Mikael Marklund


Stora händelser är kvällstidningarnas paradgren och det visade sig inte minst i deras hantering av den kungliga babylyckans första dag. Men det är fler deskar som gjort bra ifrån sig! (Uppdaterad)

Aftonbladet drog på ordentligt och gjorde en egen rygg med nästan bara material som kretsade om den nya prinsessan. Men inte bara gulle gull. Både på ledarsidan och på kulturen påpekar man det otidsenliga med en ärvd krona.

Frågan är hur många läsare som ser saltkornen bland allt det söta bara. Och alla övertygade republikaner slänger säkert den delen direkt. Eller?

Expressen gjorde fler sidor (24 mot Aftonbladets 20) men valde att låta dem gå i huvudtidningen. De var dock strået vassare i utgörningen den här gången.

Inte minst i uppslaget där prinsen visar hur stor den nyfödda prinsessan är. Med den mycket begåvade rubriken Daniel håller i kungalängden. Att det inte är så smart att lita på en nybliven pappas varken ögonmått eller omdöme är en annan sak. De är ofta lika pålitliga som en storfiskares.

Aftonbladet har gjort ett svep över vad landets förstasidesredigerare hittade på i går:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev