Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Därför ska inte folkpartister i Borås sätta rubriker

Publicerad: 17 Mars 2011, 14:59


Gruppen lyssnade till kritiken och flaggar för utökat samarbete mellan ideella organisationer och kommunen. Typ hur många pinnar som helst. Samt ett seriöst rubrikförslag på en artikel i Borås Tidning.

En folkpartist i Borås reagerade på rubriksättningen i Borås Tidning i sin blogg. Artikeln i BT handlade om ett program för ökad integration. Och rubriken var ett citat av kommunalrådet Planen är för flummig.

Att folkpartisten reagerade kan bero på att hon var engagerad i gruppen som tagit fram programmet. Sannolikt har hon aldrig träffat min redigeringslärare vars alla säkringar skulle ha gått om det där rubrikförslaget hamnat på hans bord. Dessutom känner jag ett par nattchefer som skulle fått anfall av bibliska proportioner av en sådan formulering.

Jag delar därför helt den analys av rubrikförslaget som BT:s chefredaktör Stefan Eklund gjort i sin blogg: med sådana rubriker skulle vi snart inte ha några läsare kvar.

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.