Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Därför är det inte fel att bevaka Maramötet

Publicerad: 25 Februari 2013, 15:41


Just nu häcklas på sociala medier ett 60-tal journalister som försöker göra något vettigt av i stort sett ingenting. Det finns ingen fog för den kritiken.

Givetvis ska Alliansens möte bevakas. Allt annat är tjänstefel av medierna. Två partier ligger under fyraprocentsspärren. Är det en spricka i regeringsblocket? Det är riksdagsval nästa år så det finns all anledning att följa fyrklöverns förehavanden. Det fattar säkert även belackarna på främst Twitter.

Problemet är bara att det inte händer någonting av egentligt nyhetsvärde där. Vilket får frustrationen att växa. För har det utlovats live-tv från något som kunde visat sig vara ett riktigt krismöte måste medieföretagen hålla vad de lovat även om det bara blir ett korvmöte.

De som stått och huttrat och väntat på att en pressekreterare ska komma ut och säga att ingenting hänt är inte de som ska häcklas. De har bara gjort sitt jobb.

Däremot finns det kanske anledning att fundera över hur live-tv ska presenteras på sajterna. Men även där tycker jag att de ansvariga den här gången gjorde sitt jobb bra och tonade ner det när de insåg att nyhetsinnehållet var i magraste laget utom för korvälskare.

Det kan också kanske finnas anledning att fundera över om hur mycket man ska hålla på och Twittra när det inte händer något. Speciellt när ens följare tror att allt man publicerar där ska ha högt nyhetsvärde. Kanske en liten hashtagg #twittertrams för att avdramatisera nästa korvrapport @niklassvensson?

Mikael Marklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.