Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens bloggarkiv

Caroline Thorén listar 2010

Publicerad: 29 December 2010, 15:12


Caroline Thorén utser årets flipp, flopp, medieperson, överraskning och halmstrå, samt väljer sin egen bästa text från året som gick:

Årets flipp:

#prataomdet.  En välbehövlig diskussion om sexualitetens gränser och gråzoner som också visat vad de sociala medierna verkligen bör användas till.

Årets flopp

Ett riktigt kackelprogram där den som skriker högst vinner och där tittaren alltid lämnas med en känsla av total otillfredsställelse.

Årets medieperson

Karin Pettersson. Först chefredaktör för Fokus sedan Sossarnas kommunikationschef och nu politisk chefredaktör på Aftonbladet. Var ska det här sluta?

Årets överraskning

De stora tidningarna hårdsatsade på Ipad. Och i de flesta fall blev det riktigt bra. Skeptikern i mig hade trott att det skulle dra ut mer på tiden.

Årets halmstrå Mediernas försök att blåsa upp Lars Ohlys (V) uttalande om bröstpumpen i valrörelsens slutskede.

Min bästa text 2010:
Vad händer med journalistiken när tiden till förberedelse och reflektion hela tiden krymper? Och vad händer med journalisterna? Det här är ett ämne som titt som tätt berörs men som få vill inse de långtgående konsekvenserna av.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.