onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens bloggarkiv

Bebisen förlöste sajternas kreativitet

Publicerad: 23 februari 2012, 12:34


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Idag kunde man verkligen känna av stämningen på redaktionerna när man surfade in på kvällstidningarnas sajter.

På Aftonbladet.se hade man verkligen tagit ut svängarna. Besökaren möttes av en flygande stork och bebisljud. Sajtens toppuffar var utslagna till förmån för en livesändning i studio. Lite längre ner på sajten fanns en enkät med frågan ”Gläds du med Victoria och Daniel?” där det enda alternativet var ”Ja”.

Expressen slog ut hela toppen, även vänsterspalten och toppade med en livesändning från Slottsbacken. Expressen byggde också upp en livesajt med liveblogg där tidningens egna reportrar lade in sitt material, en liveruta för läsarnas kommentarer samt livesändningen och stillbilder live.

På båda sajterna kunde man skicka en hälsning till prinsessan och föräldrarna.

Allt ovanstående kanske inte var 5+ men det var nog första gången jag verkligen kunde känna stämningen på redaktionen genom redigeringen av sajten. Det som framför allt är glädjande är att man rör sig så fritt mellan olika medieformer. Med en palett av text, bild, video, ljud, livebloggar, overlayerannonser och allehanda funktioner målar webbredaktionerna en tavla som håller ihop och som fångar stämningen för stunden.

Uppdaterad:

Lekfullheten fortsätter idag, Aftonbladet har idag en webbfråga om Herman Linqvists namn:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev