Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Zanyar Adami förlorar tvist om varumärket Gringo

Publicerad: 12 Augusti 2009, 04:47

Zanyar Adami har begärt att PRV ska upphäva en registrering av varumärket Gringo som enligt honom gjorts i "ond tro". PRV anser dock inte att varumärket är tillräckligt inarbetat.


Zanyar Adami köpte varumärket Gringo av konkursboet när hans företag Latifeh gick i konkurs, och det används nu av Skånska Dagbladet enligt ett licensavtal.

Företaget Golden Frog Entertainement registrerade varumärket Gringo några dagar efter Latifehs konkurs. Det ska enligt registreringen användas för presentation av varor i kommersiell media, uthyrning av annonstid och utgivning av datamedia.

Zanyar Adami har invänt mot detta men fått avslag eftersom PRV anser att kännetecknet inte anses vara tillräckligt inarbetat ”Det material invändaren ingivit i ärendet styrker inte kännetecknet GRINGO blivit känt för tidskrifter eller utgivning av tidskrifter inom en betydande del av omsättningskretsen.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.