måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ytterligare medieföretag granskas av DO efter #metoo

Publicerad: 20 augusti 2018, 08:43

Diskrimineringsombudsmannens (DO) granskning av företag inom media, kultur och juridik fortsätter. Nu blir bland annat tidningen Sydöstran och Mediehuset i Umeå föremål för tillsynen.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mitt under höstens #metoo-rörelse meddelade DO att myndigheten skulle granska ett fyrtiotal företag inom media, kultur och juridik. Det efter att det kommit in en anmälan som rörde TV4:s ledning.

Granskningen ledde till att DO tidigare i somras riktade kritik mot ett flertal medier och kulturinstitutioner, däribland Aftonbladet, Expressen, DN, Sveriges Radio. Det sedan myndigheten konstaterat att medieföretagen inte uppfyllde kraven när det kom till riktlinjer och rutiner för verksamheten i syfte att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier.

Nu står det klart att ytterligare omkring trettio svenska företag inom samma område ska granskas. Det rapporterar Siren.

”Totalt 100 bolag och organisationer i de här branscherna ingår i tillsynen. Vår förhoppning är att kunna fatta beslut så fort som möjligt i de enskilda ärendena”, säger handläggaren Tobias Sjöqvist på DO till Nyhetsbyrån Siren.

Bland de företag som ska granskas finns bland annat tidningen Sydöstran och Mediehuset i Umeå.

Läs också

Flera mediebolag risas av DO efter #metoo-granskning (2018-07-06)

DO ska granska flera medieföretag efter #metoo (2017-11-21)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev