Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ytterligare förundersökning mot Nordfront inledd

Publicerad: 30 Januari 2019, 13:29

JK inleder ytterligare en förundersökning mot Nordfront för hets mot folkgrupp, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Det är andra gången på två veckor som publiceringar på den nazistiska sajten utreds.


Ämnen i artikeln:

JK

Förra veckan kunde Medievärlden berätta att den nazistiska sajten Nordfront utreds för nio publiceringar av klistermärken som JK bedömde kunde utgöra hets mot folkgrupp. Nu utreds ytterligare en publicering som kan utgöra samma brott, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Det är en svastika som publicerats i samband med en insändare som skulle kunna vara brottslig.

Bilden publicerades den 4 februari 2016. Med anledning av den nya grundlag som trädde i kraft vid nyår kommer nu JK att delge misstanken om brott till den ansvarige utgivaren, och därefter har sajten 14 dagar på sig att ta bort publiceringen. Om de gör det läggs utredningen ned.

Under tisdagen hade JK ännu inte lyckats delge Nordfronts ansvariga utgivare beslutet, och tidsfristen på två veckor hade ännu inte börjat löpa. Under onsdagseftermiddagen fanns den aktuella artikeln och bilden kvar på sajten.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

JK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.