Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ytterligare ett chefsavhopp från 24koncernen

Publicerad: 20 December 2016, 12:59

24koncernen

Anders Svensson, chefredaktör för och medgrundare av 24Malmö.se, lämnar nyhetssajten för att bli webbredaktör på Ystads Allehanda.


I slutet av maj lämnade 24Kalmars grundare David Winberg 24koncernen för att gå till Barometern-OT. Även Anna Nilsson, redaktör på 24Kalmar, har sagt upp sig och lämnat företaget. Nu slutar också Anders Svensson som är chefredaktör för nyhetssajten 24Malmö.se.

Vad han tror att det beror på att tre tunga namn valt att lämna vill han inte kommentera. Men hans eget beslut har vuxit fram under hösten, säger han till Medievärlden:

– Det finns flera anledningar till mitt beslut. En är att jag känner att jag inte kommer så mycket längre här. En stor omorganisation väntar som jag inte helt och fullt tror på, därmed inte sagt att jag kommer att få rätt, men då känns det bättre och tryggare att landa hos ett mer etablerat medieföretag.

Du var med och grundade sajten. Hur har den resan varit?

– Det har varit en fantastiskt spännande och givande erfarenhet. Jag ångrar inte en sekund att jag kom hit utan är glad att jag fick chansen att prova det här.

Nu ska Anders Svensson tillbaka till uppväxtstaden Ystad.

– Ja, det blir tillbaka till hemmaplan. Det känns extra roligt att få verka i min hemstad och det var också en stor anledning till att jag velat att hoppa på det här.

På Ystads Allehanda ska Anders Svensson jobba med den digitala utveckligen:

– Jag ska fortsätta utveckla de digitala plattformarna, stärka och vässa dem. Ystads Allehanda är ett starkt och etablerat varumärke och det ska bli jättekul att få förvalta det.

Lars Mohlin, ansvarig utgivare på Ystads Allehanda, är nöjd över rekryteringen:

– Vi har letat efter någon som har lett digital utveckling på flera företag. Och det har Anders Svensson gjort på lokaltidning, för SVT och i sin nuvarande roll på 24Malmö. Han är dokumenterat duktig på området, säger Lars Mohlin och fortsätter:

– Dessutom är han ”born and raised” i Ystad och det ser vi som väldigt positivt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.