Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ystads Allehanda i manifestation mot hoten

Publicerad: 26 November 2007, 10:20

Ystads Allehanda uppmanar politiker och invånare att protestera mot de hot som kommit från medlemmar i mc-gäng. I lördags publicerades två ledarsidor, den ena av dem var tom.


Den enda text som fanns på den tomma sidan var: ”Så här hade ledarsidan sett ut i dag om de kriminella mc-gängen fått som de velat”.

Ystads Allehanda vill med den tomma sidan tillsammans med ett upprop på förstasidan – undertecknat av ett hundratal personer – protestera mot att ”öppenhet ska bytas mot rädsla och tystnad”.

Anställda på Ystads Allehanda har hotats för att de skrivit om mc-gängen. Under den senaste tiden har också hot om mord och misshandel utspelats framför ögonen på polisens spanare i Sjöbo. Dessutom har näringsidkare i Ystad fått erbjudande om ”beskydd”.

De som undertecknat uppropet är, förutom anställda vid Ystads Allehanda, företrädare för Simrishamns, Sjöbos, Skurups, Tomelillas och Ystads kommuner.

Läsarna uppmanas att ta ställning mot våldet genom att skicka e-post eller vanliga brev till redaktionen.

Margaretha Engström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Ystads Allehanda, säger i en kommentar till Sydsvenskan att hon hoppas att motståndet ska sprida sig över hela landet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.