Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ystads Allehanda hotat av Bandidos

Publicerad: 16 November 2007, 10:21

Ystads Allehanda har hotats av medlemmar i Bandidos. Polisen grep två män i går och förhörde dem. De har dock släppts, även om misstankarna om brott står kvar, skriver Ystads Allehanda.(Uppdaterad)


Ystads Allehanda har skrivit om de kriminella mc-gängen och om hur Bandidos värvat över Outlaws i Skåne. Det ledde till att tidningens medarbetare hotades den 9 november. Saken polisanmäldes.

– Det steg in en man på ett av våra lokalkontor, hotfull och aggresiv, och sa att en artikel till och någon skulle komma till skada, berättar Margareta Engström, YA:s chefredaktör.

Efter det har tidningen dels ökat säkerheten och haft möten om det som hänt, dels har man fortsatt att skriva om mc-gängen.

I gårdagens YA skrev Margareta Engström på förstasidan om det som hänt, och betonade vikten av tryckfrihet och yttrandefrihet.

På ledarsidan skrev politiske redaktören Ola Tedin om vikten av att omgivningen inte låter sig tystas:
”En stad eller ett samhälle där pressen inte vågar skriva, vittnen inte vågar vittna, brottsoffren inte vågar anmäla gör att polisen inte kan ingripa. Det vore en mardröm för alla som vill leva i ett öppet och rättssäkert samhälle.”

– Vi är korrekta och sakliga, inte kaxiga, säger Margareta Engström om tidningens reaktioner på hoten. Och att det är hon och Ola Tedin som ”frontar”.

Tidningen har fått många, och positiva reaktioner, på att man berättar och inte låter sig tystas. Såväl på nätet som i tidningen har man publicerat en lång rad läsarbrev.

Den hotande gängmedlemmen har kommit tillbaka en gång till.

Igår greps han och en annan man kopplade till Bandidos och stödföreningar av polisen i samband med husrannsakan. De förhördes, men släpptes senare. Dock kvarstår brottsmisstankar mot dem om bland annat hot.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.