Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Yrsa Stenius känner sig överkörd av TU

Publicerad: 18 Mars 2010, 08:09

Allmänhetens pressombudsman Yrsa Stenius skriver i PO:s årsberättelse att TU på ett smärtsamt sätt förändrat PO:s arbetsförhållanden utan några som helst rådslag i samband med att TU flyttade till nya lokaler.


Ämnen i artikeln:

Anna SernerPOTU

Tidningen Resumé skrev igår kväll om Yrsa Stenius kritik mot TU:s vd Anna Serners agerande i samband med flytten.

I PO:s årsberättelse 2009 skriver hon bland annat. Frågan av principiellt intresse som jag ställer mig lyder: Varför bestämde sig TU:s ledning för att genomföra en förvisso nödvändig men för oss på PO/PON smärtsam förändring av våra arbetsförhållanden utan några som helst rådslag med mig och min personal? Så brukar man inte göra mellan parter som ska leva sida vid sida i ömsesidig respekt.

och

I praktisk handling uppfattar TU:s vd PO/PON som en avdelning inom TU över vilken hon oinskränkt för befälet vad ramarna för verksamheten beträffar.

Till Resumé säger Anna Serner att flytten varit jobbig för alla och att ”Vi hade ett inledande förfarande där vi inhämtade deras upplevda behov. Sedan kunde jag kanske ha kommunicerat mer och grottat ner mig mer i PO:s problem. Jag gjorde inte det och det är en avvägning som jag valde att göra, kanske felaktigt.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Anna SernerPOTU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.