Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Yahoo visar Googleannonser

Publicerad: 10 April 2008, 07:35

Yahoo kommer intill sina sökresultat att börja visa annonser som sponsras av Google. Det är ett tydligt avsteg från Yahoos tidigare strategi.


Samarbetet görs under en testperiod på två veckor, skriver Computer Sweden och hänvisar till uppgifter i Wall Street Journal. De länkar som sponsras av Google kommer enbart att visas intill tre procent av de sökningar som görs på Yahoo.

Samarbetet förvånar många i branschen eftersom Yahoo sedan länge har sitt eget system för sökmotorannonser. En orsak kan vara att Yahoo genom samarbetet med Google kan få Microsoft att backa från sina uppköpsplaner. Microsoft anser att ett samarbete mellan Google och Yahoo skulle bryta mot konkurrensregler i såväl USA som Europa.

Google kontrollerar drygt 70 procent av den amerikanska marknaden för sökmotorannonser medan Yahoo svarar för 15 procent.

I dag kom också uppgifter om att Murdoch-ägda News Corporation vill lägga ett gemensamt bud på Yahoo. Samtal uppges också föras mellan Yahoo och AOL om en sammanslagning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.