Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

YA vill samarbeta i gänggranskningen

Publicerad: 27 November 2007, 11:57

Ystads Allehanda vill gärna samarbeta med andra redaktioner i bevakningen och granskningen av de kriminella mc-gängen. - Jag önskar att vi hade mer resurser, säger chefredaktör Margaretha Engström.


Ystads Allehanda har fått ett massivt gensvar och stöd från läsarna på alla samhällsnivåer för sättet att markera att tidningen inte viker för hoten från de kriminella gängen.

YA har fortlöpande skrivit om de kriminella mc-gängen som etablerat sig i tidningens område. Det har lett till hot om misshandel och mord. Tidningen har fortsatt skriva.

I helgen bevakades en fest i Bandidos lokaler och i lördagstidningen publicerades ett stort upprop, underskrivet av en rad politiker och privatpersoner. Uppropet har sedan skrivits under av hundratals läsare. Läs här.

– Det har inte kommit några nya hot, säger Margaretha Engström. Vi jobbar vidare.

Har ni funderat över att ändra er namngivningspolicy?

– Du menar att peka ut dem? Nej, vi har inte haft det uppe. Vi har tidigare kartlagt gängen och skrivit om dem, men anonymiserat.

Margaretha Engström skulle gärna fortsätta med en djupgående granskning. Men resurserna är knappa. Därför har hon tagit kontakt med andra tidningsledningar.
– Vi skulle gärna ha samarbeten. Det skulle kännas bra.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.