Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

YA slår ihop debatt och insändare

Publicerad: 29 November 2010, 12:57

Ystads Allehanda slår ihop debatt- och insändarsidor. Ursprunget är att vi vill ha nätet som motor, att allt ska börja där, säger läsarredaktören Carl Johan Engvall. (Uppdaterad)


Tanken är att debatten ska föras på nätet, och sedan väljs det  bästa materialet ut och publiceras i morgondagens papperstidning. Då kan  det handla om ett inlägg, ett svar och några kommentarer.

På nätet blev det konstigt att dela upp efter avsändare. Och har man inte uppdelningen på nätet blir det konstigt att ha den i papperstidningen.

Även i papperstidningen har det har varit lite otydligt vad som ska vara var. Ledarredaktionen har haft hand om debatten, och där har främst politiker och organisationer skrivit, men det blir ofta gränsdragningsproblem, ibland vill politiker svara på insändare exempelvis.

Det finns inte en risk att man tappar tyngden på debattsidan?

Vi har inte fokuserat på riskerna, men kanske att det har varit en status i att publiceras på debattsidan.

Man kan jobba med presentationerna av skribenterna istället.

YA har startat debatten på nätet, och räknar med att börja i papperstidningen nästa vecka.

Den plattform som SDS digitala medier byggt för YA ska sedan kunna användas av koncernens andra tidningar. Först ur blir antagligen Sydsvenskans ungdomssajt Postis.

Det har varit så mycket snack om användargenerat material de senaste åren, men man har inte riktigt sätt på insändare på samma sätt, säger Carl Johan Engvall.

Hur gör ni med insändare som kommer in brevledes, skriver ni in dem manuellt?

Ja, det får vi göra.

Ska ni använda även känsloyttringarna (glad, arg..) i papperstidningen?

Kanske inte per inlägg, men vi funderar på topplistor, över vilka inlägg som gjort läsarna mest arga, glada och så vidare..

Carl Johan Engvall skriver mer om upplägget på sin blogg.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.