Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Wikingsson gör gästspel hos Mittmedias live-tv-nav i dag

Publicerad: 20 april 2017, 05:42

Skärmdump från när Frida Eriksson vikarierade åt Filip Hammar i Breaking News. Foto: Kanal 5

I dag ska Breaking News-programledaren Fredrik Wikingsson hoppa in som livereporter i Mittmedias live-tv-nav i Sundsvall.

Ämnen i artikeln:

Fredrik Wikingsson

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I februari fick Mittmedias Frida Eriksson, programledare på Mittmedias tv-nav i Sundsvall, gå in som ersättare för Filip Hammar i Kanal 5:s Breaking News. Både Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har under vårens programserie många gånger gjort sig lustiga över Mittmedias livesändningar.

Överenskommelsen med Breaking News gick ut på att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson fick låna Mittmedias programledare mot att någon av dem, eller båda två, senare skulle praktisera som live-tv-reporter hos Mittmedia.

Nu står det klart att uppföljningen blir i dag. Under ett par timmar på torsdagen gästar nämligen Fredrik Wikingsson Mittmedias live-tv-nav i Sundsvall.

– Han utgår från Sundsvalls Tidnings redaktion. Steg ett blir att kolla runt där och ta reda på vad som händer i dag. Vi har förstått att han vill prova vår tv-studio så det ska han få göra. Sedan har vi ett planerat jobb åt honom, som enligt de första uppgifterna ska innehålla både ormar och kycklingar, säger Evelina Davidsson, tv-chef i Mittmedia, och fortsätter:

– Annars är det till stor del en vanlig nyhetsdag som pågår här i Västernorrland – business as usual. Det var ju därför vi ville att han skulle komma. För att se hur vi jobbar, eftersom det är det de haft roligt åt i Breaking News.

Vilka insikter hos Fredrik Wikingsson hoppas ni att hans besök ska leda till?

– Vi är inte ute efter att ge honom något tjuvnyp eller hänga ut honom. Det viktiga för oss är att visa hur vi jobbar och varför vi jobbar som vi gör. När han går härifrån i dag hoppas vi att han ska känna att vi är ganska proffsiga – även om vi fortfarande har mycket att lära.

Preliminär tid för Fredrik Wikingssons livesändning är 12.30.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev